Hasznos konyhai kellékek aprósüteményhez

Hasznos konyhai kellékekTeflon sütőlapminikuglóf sütőformatojás szétválasztó: ilyen és ehhez hasonló, rendkívül praktikus eszközöket vásárolhatsz nálunk sütéshez! 

Szívesen sütögetsz? Akkor előbb-utóbb bizonyára nálad is sorra fog kerülni a linzer és a sajtos rúd. Ezek a finomságok viszonylag kevés hozzávalóval készülnek, ennek ellenére nem tartoznak a legegyszerűbben elkészíthetők közé. Néhány szabály betartásával azonban tökéletesek lesznek és nem csak hétköznap, hanem ünnepi alkalmakkor is megállják a helyüket. 

Az első lépés mindkettőnél a tészta begyúrása. Fontos, hogy a zsiradék ne margarin legyen, hanem vaj vagy zsír. Mindig hideg hozzávalókkal dolgozz, minél gyorsabban! A linzer és a sajtos rúd is attól lesz igazán omlós, ha a vaj nem olvad meg a kezünk melegétől, ezért a gyúráshoz érdemes gépet használni, de persze egy szilikon gyúrólap használatával is tökéletes végeredményt érhetsz el. Inkább legyenek a tésztában pici vajdarabok, de ne gyúrd túl sokáig! Ha kész, csomagold be folpackba és tedd be a hűtőbe! A linzernek maximum egy óra kell, a sajtos rúd maradhat akár egész éjszakára is. Nyújtáskor szintén gyorsan dolgozz! Használhatsz hozzá mintás sodrófát, így egyúttal a díszítést is megoldhatod, de persze ez utólag is lehetséges sütipecsét használatával. Linzer kiszúrókkal és sajtos rúd kiszúrókkal dolgozva a szaggatás is gyors lesz. A kiszaggatott linzereket és sajtos rudakat egy szilikon ecset használatával kend le tojásfehérjével, ettől lesznek szép színűek. A tojások szétválasztásától sokan tartanak, de tojás szétválasztóval ez is rendkívül könnyű! A sütéshez szilikon sütőlapot vagy teflon sütőlapot is használhatsz, de vigyázz, mert egyik finomságnak sem kell sok idő! Középre helyezd őket az állítható sütőráccsal, 10-15 perc alatt tökéletesre sülnek. Hagyd őket teljesen kihűlni, majd helyezd őket egy fém tálcára a vendégek fogadásához. A maradékot tedd fémdobozba, így sokáig eláll! 

Ha szeretnél belevágni a linzer vagy a sajtos rúd készítésbe, jó helyen jársz! Webshopunkban minden eszközt megtalálsz hozzá egy helyen. Fordulj hozzánk bizalommal Te is!