Termékek Menü

Lapos mázas cserépedény 6.5 liter

7.880 Ft (6.205 Ft + ÁFA)
Cikkszám: RMNNGYFULULAPS
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás akár: 2020. június 03.
Menny.:db

Leírás

Kívül – Belül mázas káposztafőző cserépedény / agyagedény

Virágminta színe vegyes színekben, sárga , fehér , piros , narancssárga 

Űrtartalma: 6300 ml és 6600 ml között

Méretei: ( + - 2.5 cm )

Magassága: 15.5 cm Magassága fedővel: 19 cm

Átmérője: Kívül: 29 cm / Belül: 25 cm

Szélessége fülekkel: 36.5 cm

Bruttó súly:  3400 gramm

Tisztítása: Első használat előtt és minden használat után meleg mosószeres vízzel mossa el, öblítse el, törölje szárazra. Ne használjon karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Száraz szellős helyen tárolja, tető nélkül! Mosogatógépben nem mosható!

Az általunk forgalmazott cserépedények 1000-1300 fokon kerülnek kiégetésre villanykemencében, így egy háztartási sütő, vagy kemence hőmérsékletét, megfelelő használat mellett, a fokozatos felmelegítést betartva, mindenképp bírniuk kell. Az anyaghibás darabot a kiégetés során már megrepednek, melyeket összetörve újra hasznosítunk a további gyártások során! A lehető legkörülményesebben és óvatosan bánjunk a cserépedénnyel a sütőbe helyezés előtt (mosogatás, vagy az előkészületek során) óvatosan bánjanak az edénnyel ha odakoccan valahová, melynek során kisebb sérülés keletkezik rajta, ez a sérülés hő hatására tovább repedhet, edénydarab is leeshet!

A fent leírtakon kívül a cserépedények megrepedését több tényező is okozhatja, melyet azonban néhány szabály betartásával elkerülhetünk:

  • Kerülni kell a nagy hőingadozást az edény használatakor (hideg edényt tilos forró sütőbe helyezni, ill. a forró edényt hideg felületre), mivel ezek hatására elrepedhet.
  • Fontos, hogy az edényt mindig hideg sütőbe, rácsra kell helyezni, hogy minden oldalról egyenletesen érje a hő. A sütő hőfokát előbb csak kis hőmérsékletre kell kapcsolni, majd fokozatosan emelni a kívánt hőmérsékletig (ajánlott max. 220 °C), ezzel is biztosítva az edény egyenletes felmelegedését.
  • Az elpárolgott folyadék utántöltését sohasem hideg vízzel, hanem az edényben lévőhöz hasonló (meleg, vagy forró) hőmérsékletű folyadékkal, azt egyenletesen eloszlatva szabad pótolni.
  • Befűtött kemencébe ajánlott egy rácsra helyezni az edényt és azzal együtt, előbb a kemence szájában kezdeni a felmelegítést, majd fokozatosan, több szakaszban betolni a forró kemencébe, kellő hagyva időt az edény felmelegedésére.
  • Használatot megelőző ütés, koccanás elkerülése
  • Amennyiben kézzel készült termék amely megvásárolt, akkor eltérések lehetnek a termékek közt, külalakban valamint a füleket tekintve is.
  • Az edényt használat előtt vízzel öblítjük, egy órás áztatás mázas, nem mázas  esetben is csak jótékony hatással lehet.
  • Sütőben való főzésre alkalmas. Nyílt lángon való használat esetén védjük az edényt fém vagy kerámia alátéttel.
  • A termék hirtelen hőingadozás hatásár megrepedhet! Kérem a kemencét vagy a sütőt egy időben felmelegíteni a cserépedénnyel együtt! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezek is érdekelhetnek

670 Ft 590 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)

Hasonló termékek

2.590 Ft 2.280 Ft
Várható szállítás akár: 2020. június 03.
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(3)
2.280 Ft
Várható szállítás akár: 2020. június 03.

Személyesen Önnek