Kezdő konyhák alapfelszerelése: milyen eszközökre lesz szükséged?

Kezdő konyhák alapfelszerelésLábasokéles késekevőeszközöktányérokpoharak: néhány példa, amikre biztosan szükséged lesz a konyhában és érdemes őket már a legelején beszerezni. 

Aki szívesen süt, főz, annak idővel rengeteg konyhai eszköze gyűlik össze, ez természetes. Azonban, ha mindent egyszerre kell megvásárolni, és egy komplett konyhát kell teljesen az elejétől felszerelni, az nem olyan egyszerű. Számtalan eszközt, köztük sok apróságot használunk a mindennapok során, ami, ha nincs, rendkívül megnehezíti a dolgunkat. Az alábbiakban összeszedtem neked azokat a dolgokat, amiket mindenképpen érdemes beszerezned már a legelején, ha most kezded felszerelni a saját konyhádat. 

Ha szeretsz főzni, ha nem, néhány fedeles lábast, fazekat feltétlenül vásárolj, ha lehet, különböző méretűeket. Praktikus, ha vannak kisebbek, de egy-két nagyobb is jól jöhet. Sok ételt praktikusabb wokban vagy serpenyőben készíteni, illetve célszerű egy palacsintasütőbe is beruházni. Tepsiből kezdetnek egy vagy kettő elég lesz, ezeket praktikus úgy kiválasztani, hogy az egyik laposabb, a másik pedig mélyebb legyen. Az ételek előkészítéséhez válassz magas minőségű, éles késeket! Ne hagyd ki a vágódeszkát sem, ebből szintén érdemes legalább hármat vásárolni, hogy teljesen külön tudd kezelni a húst, a zöldségeket és a hagymaféléket. Késsel is lehet hámozni, de zöldséghámozóval gyorsabb lesz az előkészítés. Praktikusak a műanyag tálak is, amikből szintén több méretet célszerű vásárolni. Az apróságok közül kellenek fakanalak, reszelő, tésztaszűrő, szita, jól jöhet egy kis mérleg, csipesz, kézi habverő, konzervnyitó, krumplitörő. A tálaláshoz nélkülözhetetlen lesz a merőkanál és persze a különböző tányérok: mélyek, laposak, kicsik és nagyok. Természetesen poharak, bögrék és evőeszközök is szükségesek. 

Végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezz meg a konyhai kisgépekről, mint a kávéfőző, a vízforraló és a kenyérpirító. 

Remélem, tudtam segíteni valamelyest a konyhád felszerelésében. Ha kérdésed merült fel, keress bizalommal a megadott elérhetőségeken, szívesen segítek mindenben!