Rózsafánk, virágfánk sütőforma
Cikkszám: | ACH404651POKER |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Várható szállítás akár: | 2021. április 16. |
|
Leírás
Rózsafánk, virágfánk sütőforma
A szettben mind a három forma megtalálható, melyek egyszerűen cserélhető.
Virág rózsafánk forma
Pillangó rózsafánk forma
Kártyafigurák rózsafánk forma
Tulajdonságok:
Anyaga: fém és fa nyél
Méretek:
- Nyél hossza: 22 cm
- Virág forma: 65 mm átmérő
- Pillangó forma: 84 mm × 65 mm és
- Kártyafigurák: 70 mm × 75 mm.
Elkészítése:
Rózsafánk recept körülbelül 20 darab fánkhoz:
Hozzávalók:
- 0,5 l tej,
- 5 db tojás,
- 3 evőkanál cukor,
- 1 csipet só,
- 1 késhegynyi szódabikarbóna,
- 20 dkg finomliszt,
- 5 dl napraforgó olaj a sütéshez,
- 2 evőkanál porcukor a szóráshoz.
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd összekeverjük.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós.
1 literes lábosba fél liter olajat öntünk, felmelegítjük, a kiválasztott sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a formát belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele teljesen a forma a kész tésztába, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény, körülbelül 2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.
Figyeljünk arra. hogy hirtelen átsülnek a fánkok, körülbelül 30 másodperc alatt kész.
A megsült tésztát az olajból kiemeljük, egy tálca felett megrázogatjuk és tálcára helyezzük. Amikor az összes kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.
Termék bruttó súlya: 125 gramm
További képek


