Szilikon sütőformákkal könnyű dolgod lesz karácsonykor!

karácsonyi szilikon formákA szilikon sütőformák aranyat érnek, amikor megannyi ünnepi finomság készül egyszerre a konyhádban. Hogy használd őket jól? Ehhez hoztunk egy kis segítséget!

Karácsonykor általában senki sem mérlegeli, hogy mennyire bonyolult vagy épp hosszadalmas elkészíteni egy-egy ételt. Jöhetnek a különleges receptek és persze a család egyedi kívánságai, hisz mikor szánnánk egy kis extra időt a konyhai teendőkre, ha nem az ünnepek alkalmával, igaz?

De ez nem jelenti azt, hogy nem vethetünk be néhány cselt és Neked is ezt ajánljuk, mert a lényeg mégiscsak az, hogy a lehető legtöbb időt töltsd a szeretteiddel. Ha szeretnéd hatékonyabbá varázsolni a konyhai teendőket, a karácsonyi szilikon formákat imádni fogod. Ugye nem vagy bizalmatlan a szilikonnal szemben?

Vannak, akik tartanak tőle, ám ez fölösleges, egyszerűen csak körültekintőnek kell lenni. A konyhában egyébként is csak ellenőrzött minőségű termékeknek van helyük, ahogy a használati utasítások betartása sem holmi hóbort, ha pedig ezekre figyelsz, a szilikon sütőformák szuper segítőtársak lesznek.

3+1 érv a szilikon formák mellett

karácsonyi szilikon formák
  1. Az anyag tapadásgátló tulajdonságának köszönhetően nem szükséges zsiradékkal kikenni a formákat sütés előtt, amivel egy csomó fölösleges munkát megspórolsz, ráadásul egészségesebb finomságokat készíthetsz.
  2. Szilikonból nagyon rugalmas formák készülnek, ami szintén hasznodra válik, mert amikor kész a sütemény, csak meg kell nyomnod egy picit alulról, és szinte magától kicsusszan, így rengeteg bosszankodástól megkímélheted magad.
  3. Vétek lenne véget nem érő mosogatásra fordítani az időt, karácsonykor különösen, de erre nincs szükség, mert ezek a sütőformák elképesztően könnyen és gyorsan tisztíthatók, legtöbbjüket még mosogatógépbe is rakhatod.

+ 1: Bár a munkádat nem könnyíti meg, muszáj megemlíteni, hogy sok más anyaggal ellentétben a szilikon formák nem szívják magukba az ízeket, vagyis bátran készíthetsz mindenféle sütivariációkat, mind meg fogja őrizni a saját karakterét.

Édes szépségek karácsonyi formákkal

Ha nem lenne elég ennyi praktikus tulajdonság, a ráadás, hogy igazi szépségeket készíthetsz. A karácsonyi sütőformák között megtalálsz minden klasszikust, így például hópihét, csillagot, mikulás csizmát, csengettyűt, hóembert és persze karácsonyfát, sőt, Mézi is rád mosolyoghat a tálcáról.

Hókiflit is szoktál csinálni? Akkor tudod, hogy nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle az ünnepi időszakban. Ehhez a projekthez a szilikon hókifli sütőformákat ajánljuk, melyek között 30 darabosat is találsz, és egy ilyennel meglepően gyorsan tudsz haladni.

Hogyan használd az új sütőformákat?

szilikon sütőformákAz első használat előtt mosd el alaposan, majd töröld szárazra a formákat, ezt követően pedig kend ki őket zsiradékkal. Ne aggódj, ezzel legközelebb csak akkor kell foglalkoznod, ha nagyon kiszáradna az anyag, de biztos lehetsz benne, hogy ez sokára lesz.

Mivel anyagukból adódóan a formák meglehetősen hajlékonyak, mindig tedd őket tepsire vagy rácsra, csak ezután jöhet a tészta, mert ha fordított sorrendben dolgozol, könnyen előfordulhat, hogy kiborul a műved, még mielőtt szépen megsülhetne.

Ahhoz, hogy a finomságok megőrizzék szép formájukat, kell egy kis türelem, mindig várd meg, míg teljesen kihűlnek a formában. Ha tökéletes végeredményt szeretnél, olyan receptet válassz, ami használ egy pici zsiradékot, így minden részlet érvényesülni fog.

Ne feledd, a különleges ünnepi menü nem azt jelenti, hogy a konyhában kell görnyedned egész nap. Szilikon formákkal könnyebb lesz a dolgod, mint gondolnád, készülj a karácsonyi sütésre velünk!