Ugye a Te konyhádban is szép számmal akad olyan eszköz, amit imádsz használni, pedig korábban nem gondoltad volna, hogy szükséged van rá? A konyhai eszközpark folyamatosan bővül, és érdemes ugyanígy tekinteni a szabadtéri sütés-főzés kellékeire is.
Hoztunk tehát 7 olyan eszközt, amelyekről eddig talán nem gondoltad, hogy jól jöhet, de ha egyszer kipróbálod őket, garantáltan nélkülözhetetlen darabokká válnak!
1. Faszén begyújtó
Bosszant, hogy grillezés előtt hosszasan kell bajlódnod a faszén begyújtásával? Mit szólnál ehelyett egy környezettudatos és pénztárcabarát megoldáshoz?
A faszén begyújtó működése egyszerű és abszolút biztonságos. A szél többé nem lesz akadály, ráadásul nincs szükséged gyújtófolyadékra sem, így elkerülheted a kellemetlen szagot, ami eddig a begyújtásnál belengte a kertet.
2. Vas tűztér
A vas tűztér az a klasszikus, mégis sokak számára ismeretlen eszköz, amely minden szabadtéri főzőhely szíve lehet. Miért más ez, mint egy egyszerű, téglákból kirakott tűzrakóhely?
Mert felfogja és visszaveri a hőt, így kevesebb tüzelőanyagot fogyasztasz, ezen felül a szépen gondozott gyep sem sínyli meg a szabadtéri sütést-főzést. A vas tűztér teljesen mobil, vagyis variálhatod a helyét a kerten belül és magaddal viheted a nyaralóba is.
3. Húsvasaló
A neve talán furcsán hangozhat, de ha a hamburger a kedvenceid között van, ez az eszköz szinte kötelező kellék. Lényegében egy présről van szó, amelyet az előkészítésnél használhatsz, hogy egyenletes vastagságú és tömörségű húspogácsákat alkoss.
A húsvasaló különösen hasznos tulajdonsága, hogy a zsírosabb húsokból a nyomás hatására kipréselődik a felesleges zsír, vagyis még egészségesebb is lesz, amit készítesz.
4. Slambuc kanál
A slambuc, ez az autentikus magyar pásztorétel a legütősebb bográcsos ételek sorát erősíti, csakhogy nem mindegy, milyen eszközöket használsz, amikor készíted.
Amire biztosan szükséged lesz, az egy slambuc kanál, ez a tökéletes állag elérésének kulcsa. A masszív, hosszú nyelű kanál lehetővé teszi, hogy komoly erőt fejts ki, így alaposan átforgathatod az egész ételt, anélkül, hogy összetörnéd a tésztát.
5. Öntöttvas szalonnasütő
A hagyományos nyársakkal ellentétben az öntöttvas szalonnasütő megakadályozza, hogy az értékes szalonnazsír a tűzbe csöpögjön. Nem kell órákig a tűz mellett ülnöd, a szalonna egyenletesen átsül szinte pillanatok alatt.
Külön jó, hogy nem csak szalonnát süthetsz vele, szeletre vágott húsok és zöldségek is kerülhetnek a tányérokra, méghozzá extra zsiradék hozzáadása nélkül.
Már a saját kertedben is elkészítheted, amit eddig csak vásárokban vagy fesztiválokon csemegézhettél. Annyi a dolgod, hogy a megkelesztett, kinyújtott tésztát rátekered a megolajozott sütőfára és a tűz fölött forgatva aranybarnára sütöd.
Képzeld csak el a vendégeid arcát, amikor a kerti partin frissen sült, karamellizált cukormázzal bevont kürtőskaláccsal leped meg őket!
7. Kemping étkészlet
A szabadtéri étkezés gyakran eldobható műanyag tányérokkal és evőeszközökkel jár együtt, de mi lenne, ha inkább környezettudatosabb megoldást választanál? Legyen szó romantikus piknikről vagy családi összejövetelről, egy kemping étkészlet éveken át hűséges társad lehet.
A készlet egyszerű és nagyszerű: poharak, tányérok és evőeszközök, amelyekkel nem termelsz felesleges hulladékot, mégis könnyűek és praktikusak. Kell ennél több?
Különleges eszközök a különleges élményekhez
A bemutatott 7 eszköz mind-mind praktikus segítőtárs, amelyek tisztelegnek a hagyományos sütés-főzés előtt, miközben megkönnyítik a modern gasztronómiai kalandokat. Ismerkedj meg velük közelebbről és emeld új szintre a szabadtéri sütés-főzés élményét!