Termékek Menü

Pataki Európa tál

4.980 Ft (3.921 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 10000153
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-08-07

Leírás

 

 Pataki tál

Belül mázas, mikrohullámú sütőben egyaránt használható.

 Méretei :

Méret: 37x25x15 cm

Űrtartalom: 9 liter

Szeretnék egy kis útmutatóval segíteni azoknak a kedves Olvasóknak, akik nem tudják, hogyan fogjanak neki egy Pataki tál használatához. Alapvetően 2 féle sütőtálat különböztetünk meg, létezik máz nélküli és csak belül mázas verzió. A tálak nagyon hasonlóak, de eltérő funkciót tölthetnek be. - Használat előtt a máz nélküli-, és a belül mázas tálakat mindenképpen be kell áztatni. Az edény mindkét felét tegyük annyi hideg vízbe, hogy azokat teljesen ellepje. Ennek az a lényege, hogy a kerámia porózus szerkezete megtelik vízzel, amit aztán a tál a sütés folyamata alatt szépen elpárologtat. Ennek a pároló hatásnak köszönhetően lesz puha, és zamatos az étel. - Első alkalommal, érdemes hosszabb ideig, legalább egy órán keresztül áztatni. A későbbiekben elegendő 30 perc is. Amennyiben hosszabb ideig készülő sültet készítünk (vad, marha) érdemes az edényt hosszabb ideig áztatni, hogy elegendő nedvességet vegyen fel. - Az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a kerámia tálat mindig hideg sütőbe kell tenni, és a tálat a sütővel együtt kell felmelegíteni. A villanytűzhely fokozatosan melegszik fel, ezért ha a sütőbe tettük a tálat, akkor rögtön a szükséges hőmérsékletet állíthatjuk be. Gáztűzhelynél, mivel az gyorsan melegszik, először 1-es fokozatra kapcsoljuk, és 5 percig melegítjük, és csak ezután állítjuk át a sütéshez szükséges hőmérsékletre. - A tálakat nem szabad közvetlen tűznek, szúró hatásnak kitenni, így a gáz-, és villanytűzhely rózsáin nem használhatjuk - A sütés és párolás során, ha folyadékot szeretnénk pótolni, mindenképpen forrón öntsük a tálba, különben a hőingadozás hatására megrepedhet. - A forró edényt mindig két kézzel és edényfogóval fogjuk meg. Az edényt száraz konyharuhára, vagy fa edénytartóra helyezzük. Ha a forró edényt hirtelen hideg (pl. csempelap, vagy nedvesség) éri, a tál elrepedhet. - A tál használat közben elszíneződik, és ez egyre erősebb lesz a használat során. Ez az antik hatás teljesen normális, az edény használhatósága ettől nem csökken. A belül mázas tálaknál előfordul, hogy a máz felszíne töredezetté válik. Ez sem jár csökkent értékkel. - Mosogatás előtt mindig várjuk meg, hogy az edény kihűljön. A tál tisztítása forró vízzel, szivaccsal történik. Mosószert, súrolószert ne használjunk natúr, máz nélküli kerámia esetén, mert a pórusok eltömődnek, és akkor a funkcióját nem tölti be. A mosogatógépbe sem tanácsos tenni, mert a vegyszerek a pórusokba kerülnek. - Célszerű minden jellegzetes ízű ételfajtának külön tálat tartani, így külön a húsos, külön a halas és külön a desszertek számára. Ha mégis szükség van a szagtalanításra, akkor ecetes vízzel kell kimosni a tálat. - Ha már sokat használtuk a tálat és elzsírosodott, forró vízben ki kell főzni és ettől megújul a tál. - Az elmosogatott tálat szárítsuk meg! Ha meleg sütőbe visszatesszük, szépen kiszárad. A tál tetejét megfordítva tesszük rá és jól szellőző, száraz helyen tároljuk. Nem szabad sem eredeti sem más dobozban, zacskóban tárolni, mert bepenészedhet.

Vélemények

| 4 / 5 csillag!
2019. 06. 03.
A tálat épségben megkaptam, a kaja, ami sült benne kiváló volt, panasz nem érkezett...
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 14.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 13.
Köszönöm mindenel elégedet voltam épségben meg kaptam.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 13.
Köszönöm mindenel elégedet voltam épségben meg kaptam.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 17.
Köszönöm, mindennel elégedett voltam!
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 06.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 22.
Maga a termék nagyon jó, mind esztétikailag, mind használhatóság szempontjából. Az áruház szintén tökéletes, gyors, pontos, a csomagolás hibátlan.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 20.
Szuper , köszönöm a gyors és korrekt szállítást. A termék remek már ki is próbáltuk.
További szép napot.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 20.
Régóta használunk már Pataki tálat. A benne elkészített étel minősége és az elkészítés egyszerű módja miatt bátran ajánlom mindenkinek. Ezen jó tulajdonságok alapján karácsonyi ajándékként rendeltem a megküldött tálat. Kellemes csalódás volt, hogy a vállalt határidő előtt napokkal korábban sértetlenül megkaptam a megrendelt árut. A megrendelt áru folyamatos követése külön tetszett, ezáltal a gondosan becsomagolt megrendelés érkezési ideje méginkább becsülhetővé vált.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 16.
Régóta vágytam rá! Szép, könnyen használható! Épp megfelelő méret!
Pontos , gyors, megbízható kiszolgálás!!! A csomagolás.... páratlan!

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

Személyesen Önnek