Leírás
Gyorsfőző edény-Kukta
Használható indukciós főzőlapon.
Anyaga: rozsdamentes acél, műanyag
Űrtartalma: 7 liter
Bruttó súlya: 1,8 kg
Használható: gáz-, elektromos-, kerámialapos-, indukciós tűzhelyen egyaránt használható
Használati utasítás
Gyorsfőzőedény 18/10-s rozsdamentes saválló acélból
Általános tudnivalók:
Az általunk forgalmazott főzőedény kiváló saválló 18/10 rozsdamentes acélból készült.
A különleges „Sandwich”-fenék egy extra vastag alumínium betétből, amit még egy külön rozsdamentes acélréteg fed le, amely optimális hő elosztást biztosít, ami az edény gáz , elektromos és kerámia főzőlapon is használható. A párolás és a főzés kuktában gyors és kíméletes, valamint megmaradnak az értékes vitaminok, és ásványi ,sók. Ezenkívül sok energiát takarít meg , kíméli környezetét , és a pénztárcáknak is jó. Kérjük a használati utasítást betartani.
Használat:
- Ha Ön a gázlángot úgy szabályozza, hogy az ne érjen az edény fenékátmérőjén elkerülhető, hogy a fogók felmelegedjenek vagy megsérüljenek, egyúttal hő vesztést tud megtakarítani. A villanytűzhelyen olyan főzőlapot használjon, ami az edény átmérőjének megfelel.
- Használat előtt az edényt mossa el, a címkét vegye le (az esetleg visszamaradt ragasztót háztartási benzinnel kell eltávolítani.)
- Minden folyékony mosogatószer használható, de ne használjanak durva szemcséjű por alakú tisztítószert, vagy karcoló eszközt.
-Erős szennyeződések eltávolításához használjon ecetet, vagy citromot.
-A ráégett ételmaradékot, a legjobban úgy lehet eltávolítani, ha az edényt mosogatószeres vízben , vagy a vízhez adva egy kis szódát kifőzi.
- Kék elszíneződés előfordulhat, mikor fehérjét tartalmazó ételeket főzünk ( pl.: bab, borsó,lencse). Ez múlik, ha az edényt ecettel kevert vízzel kifőzi , de egy idő után magától is eltűnik.
-A szelepet állandóan tisztán kell tartani biztonsági szempontokból.
- Alaposan öblítse el a mosogatószerek használata után.
Használati Tanácsok:
-A gőz kiáramlik a jelzőszelepből : Nincs ok az aggodalomra. A jelzőszelepnek szüksége van egy kis mozgástérre ,így a főzés alatt valamennyi gőz kiáramlik.
-A jelzőszelepen vízbuborékok jelennek meg: Ez normális. Az edényben lévő nyomás miatt a vízmaradékok a szelepen keresztül kinyomódnak.
- A kukta nyitásánál a fedőfogót ellentétes irányban, 180 fokban át kell fordítani, majd a fedőt megdöntve határozott mozdulattal ki kell emelni.
-Étel fajtától függően az edényt max 2/3 részig illetve a MAX jelzésig szabad feltölteni. A mélyhűtött termékek esetében valamivel kevesebb feltöltés javasolt.
Zárásnál a nyitott állapotú fogóval helyezze a fedőt az edénybe majd ellenkező irányba nyomja le.
- Főzés kezdetekor magas hőmérsékletet használjunk, a szelep fekete rugalmas kallantyúja vízszintes állású legyen.
- Addig használjunk magas lángot, amíg sistergő hang nem hallatszik. Ekkor csökkenteni kell a hőmérsékletet és innen kell számítani a főzési időt.
Még egyszer ellenőrizheti , hogy a szelep működik-e vagy sem, hogy enyhén lenyomja fakanállal vagy más segédeszközzel, de sohasem szabad kézzel.
-Főzés végeztével várjon amíg a nyomás csökken, a szelepet állítsa függőleges helyzetbe, engedje ki a gőzt és csak utána nyissa ki . Folyékony ételeknél ,a gőzt semmi féleképpen nem szabad kiengedni ,az edényt vegye le a tűzhelyről,hagyja lassan kihűlni, amíg a jelzőszelep belesüllyed a szeleptestbe.
Fontos Figyelmeztetések:
- A kuktát használat előtt meg kell vizsgálni működőképes-e a jelzőszelep , és a csavarfej szorosan rá van-e csavarozva.
- A kukta biztonsági berendezéseit ( jelzési szelep, biztonsági kapcsoló, gumitömítés) nem szabad változtatni.
- Ha valamilyen rendellenes működést tapasztalna, akkor az edényt tovább használni nem szabad . Javítást saját kezűleg ne végezze , hanem bízza szakemberre.
Használható: gáz-, elektromos-, kerámialapos-, és indukciós tűzhelyen
Használati utasítás
Gyorsfőzőedény 18/10-s rozsdamentes saválló acélból
Általános tudnivalók:
Az általunk forgalmazott főzőedény kiváló saválló 18/10 rozsdamentes acélból készült.
A különleges „Sandwich”-fenék egy extra vastag alumínium betétből, amit még egy külön rozsdamentes acélréteg fed le, amely optimális hő elosztást biztosít, ami az edény gáz , elektromos és kerámia főzőlapon is használható. A párolás és a főzés kuktában gyors és kíméletes, valamint megmaradnak az értékes vitaminok, és ásványi ,sók. Ezenkívül sok energiát takarít meg , kíméli környezetét , és a pénztárcáknak is jó. Kérjük a használati utasítást betartani.
Használat:
- Ha Ön a gázlángot úgy szabályozza, hogy az ne érjen az edény fenékátmérőjén elkerülhető, hogy a fogók felmelegedjenek vagy megsérüljenek, egyúttal hő vesztést tud megtakarítani. A villanytűzhelyen olyan főzőlapot használjon, ami az edény átmérőjének megfelel.
- Használat előtt az edényt mossa el, a címkét vegye le (az esetleg visszamaradt ragasztót háztartási benzinnel kell eltávolítani.)
- Minden folyékony mosogatószer használható, de ne használjanak durva szemcséjű por alakú tisztítószert, vagy karcoló eszközt.
-Erős szennyeződések eltávolításához használjon ecetet, vagy citromot.
-A ráégett ételmaradékot, a legjobban úgy lehet eltávolítani, ha az edényt mosogatószeres vízben , vagy a vízhez adva egy kis szódát kifőzi.
- Kék elszíneződés előfordulhat, mikor fehérjét tartalmazó ételeket főzünk ( pl.: bab, borsó,lencse). Ez múlik, ha az edényt ecettel kevert vízzel kifőzi , de egy idő után magától is eltűnik.
-A szelepet állandóan tisztán kell tartani biztonsági szempontokból.
- Alaposan öblítse el a mosogatószerek használata után.
Használati Tanácsok:
-A gőz kiáramlik a jelzőszelepből : Nincs ok az aggodalomra. A jelzőszelepnek szüksége van egy kis mozgástérre ,így a főzés alatt valamennyi gőz kiáramlik.
-A jelzőszelepen vízbuborékok jelennek meg: Ez normális. Az edényben lévő nyomás miatt a vízmaradékok a szelepen keresztül kinyomódnak.
- A kukta nyitásánál a fedőfogót ellentétes irányban, 180 fokban át kell fordítani, majd a fedőt megdöntve határozott mozdulattal ki kell emelni.
-Étel fajtától függően az edényt max 2/3 részig illetve a MAX jelzésig szabad feltölteni. A mélyhűtött termékek esetében valamivel kevesebb feltöltés javasolt.
Zárásnál a nyitott állapotú fogóval helyezze a fedőt az edénybe majd ellenkező irányba nyomja le.
- Főzés kezdetekor magas hőmérsékletet használjunk, a szelep fekete rugalmas kallantyúja vízszintes állású legyen.
- Addig használjunk magas lángot, amíg sistergő hang nem hallatszik. Ekkor csökkenteni kell a hőmérsékletet és innen kell számítani a főzési időt.
Még egyszer ellenőrizheti , hogy a szelep működik-e vagy sem, hogy enyhén lenyomja fakanállal vagy más segédeszközzel, de sohasem szabad kézzel.
-Főzés végeztével várjon amíg a nyomás csökken, a szelepet állítsa függőleges helyzetbe, engedje ki a gőzt és csak utána nyissa ki . Folyékony ételeknél ,a gőzt semmi féleképpen nem szabad kiengedni ,az edényt vegye le a tűzhelyről,hagyja lassan kihűlni, amíg a jelzőszelep belesüllyed a szeleptestbe.
Fontos Figyelmeztetések:
- A kuktát használat előtt meg kell vizsgálni működőképes-e a jelzőszelep , és a csavarfej szorosan rá van-e csavarozva.
- A kukta biztonsági berendezéseit ( jelzési szelep, biztonsági kapcsoló, gumitömítés) nem szabad változtatni.
- Ha valamilyen rendellenes működést tapasztalna, akkor az edényt tovább használni nem szabad . Javítást saját kezűleg ne végezze , hanem bízza szakemberre.
Paraméterek
Típus | Kukta |
Vélemények
Minden finom és hamar készen van benne az étel amikor nincs időm sokat segít a konyhában
Hasonló termékek
Rozsdamentes fazék+fedő 0.75liter
2024. október 09.